Γιατί πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε μέρα - athenssynthesis

Γιατί πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε μέρα

Οι σκέψεις δημιουργούν κόσμους και μέσα σε αυτούς τους κόσμους ζούμε εμείς. Έπειτα, γίνονται λέξεις, πράξεις, συνήθειες, μοτίβα και τελικά, καθημερινότητα, η καθημερινότητά μας. Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ότι μια φαινομενικά μικρή και απλή συνήθεια που επαναλαμβάνεται τακτικά είναι ικανή να μας αλλάξει τη νοοτροπία και γιατί όχι… συνολικά τη ζωή μας!

«Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», δε λέμε; Πολύ σωστά. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να φροντίζουμε η ημέρα μας να ξεκινά με ισορροπία, τάξη και υγεία, πόσο μάλλον όταν το υπόλοιπό της συνεπάγεται εργασία, απανωτά ραντεβού, αυστηρά deadlines, πληρωμή λογαριασμών, δουλειές του σπιτιού και πολλά, πολλά ακόμα…!

Ίσως εδώ σκεφτείτε «μα καλά, το στρώσιμο του κρεβατιού θα με σώσει από μια καθημερινότητα σκέτη τρέλα;!». Αν το δούμε σαν ένα απλό «στρώσιμο κρεβατιού», σίγουρα όχι. Αν όμως προσεγγίσουμε αυτήν την διαδικασία σαν ένα «τελετουργικό», το οποίο δυνητικά θα μας προσφέρει ξεκούραση, ηρεμία, γαλήνη και θαλπωρή όταν επιστρέψουμε στο σπίτι μετά από μια δύσκολη ημέρα… μπορεί!

Όταν στρώνουμε το κρεβάτι μας κάθε πρωί μόλις ξυπνάμε, ουσιαστικά ολοκληρώνουμε το πρώτο «task» της ημέρας. Αυτό από μόνο του μας χαρίζει ένα συναίσθημα υπερηφάνειας για τον εαυτό μας, ένα από τα πιο όμορφα θετικά συναισθήματα που μπορούμε να βιώσουμε ήδη το πρώτο μισάωρο της ημέρας μας. Καταναλώνοντας μικρή ενέργεια, δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες για την ξεκούραση μας με την επιστροφή στο σπίτι. Plus, αν δε δώσουμε προσοχή στα «μικρά φαινομενικά πράγματα», τότε πως θα κατακτήσουμε τα «μεγάλα»;!

Food for thought…!