4+1 απλοί τρόποι για να ενδυναμώσεις τον εαυτό σου - athenssynthesis

4+1 απλοί τρόποι για να ενδυναμώσεις τον εαυτό σου

Έχουμε έναν ανεκτίμητο, μοναδικό και απίστευτο εαυτό. Δεν υπάρχει αντίγραφο, είναι μόνο αυτός και είναι εξαιρετικά σημαντικό να τον φροντίζουμε, να τον αγαπάμε και να τον σεβόμαστε όπως του και μας αξίζει.

Υπάρχει μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση, ότι το καλοκαίρι «όλα μοιάζουν πιο φωτεινά και είναι πιο ωραία». Και είναι αλήθεια! Την ίδια στιγμή, οι δυσκολίες, η στεναχώρια, οι απώλειες, ακόμα και η έντονη θλίψη είναι μέσα στο πρόγραμμα καθώς η ζωή δεν κοιτάει τις εποχές. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας σε κάθε εποχή, συνθήκη, στιγμή;

Τρόποι για να ενδυναμώσεις τον εαυτό σου

  1. Γράψε σε ένα χαρτί 3 πράγματα για τα οποία αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη: πολλές φορές όταν βιώνουμε στεναχώρια ή έντονη θλίψη ξεχνάμε τα καλά που έχουμε κατακτήσει στη ζωή μας, σχέσεις, φιλίες, μια καλή δουλειά, οικογένεια, το ότι ήπιαμε καφέ το πρωί, ή το ότι αναπνέουμε. Διάβασε το χαρτί φωναχτά και επίτρεψε στον εαυτό σου να χαμογελάσει.
  2. Δοκίμασε τον διαλογισμό της Αγάπης: Δε χρειάζεται να γνωρίζεις πολλά για τον διαλογισμό. Πλέον, στο ίντερνετ, μπορείς να βρεις μια πληθώρα από καθοδηγούμενους. Πάρε μια αναπαυτική θέση, κλείσε τα μάτια και επίτρεψε στον εαυτό σου να αναπνεύσει.
  3. Ρώτησε τον εαυτό σου «τι πραγματικά μου συμβαίνει;» Η αυτογνωσία δίνει πάντοτε το πράσινο φως στα πιο όμορφα μονοπάτια. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι για πολλά από αυτά που συμβαίνουν δεν έχεις μερίδιο ευθύνης, τότε η ψυχή ηρεμεί. Άλλωστε, τίποτα δεν είναι υπό έλεγχο!
  4. Κίνησε το σώμα σου: Μια βόλτα, λίγο τρέξιμο, ή ακόμα και το να βάλεις δυνατά το αγαπημένο σου τραγούδι και να χορέψεις. Γιατί; Γιατί το σώμα μας έχει φτιαχτεί για να κινείται και πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος για να το κάνουμε αυτό!
  5. Πήγαινε μια βόλτα στον καθρέφτη: Σε βλέπεις; Δεν υπάρχει κανείς άλλος/η σαν εσένα. Και αν δεν το υπενθυμίζεις εσύ σε εσένα, τότε ποιος περιμένεις να το κάνει για εσένα; Όλα ξεκινούν από εσένα, με εσένα!

Καλύτερα τώρα; 😊