Ό,τι βοηθάει την ψυχή σου, απλά κάνε το! - athenssynthesis

Ό,τι βοηθάει την ψυχή σου, απλά κάνε το!

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί με απόφαση του ΟΗΕ, ως η Διεθνής Ημέρα Γιόγκα (International Day of Yoga) από το 2015. Και αδιαπραγμάτευτα, είναι μια από τις κορυφαίες πρακτικές που βοηθά τόσο στην εναρμόνιση πνεύματος, σώματος και ψυχής, όσο και στη συνολική μας υγεία γενικότερα. Σε μια εποχή που οι ρυθμοί ζωής είναι απίστευτα γρήγοροι και το άγχος χτυπάει κόκκινο, η χαλάρωση είναι είδος υπό εξαφάνιση. Πολλές φορές, το ζήτημα εδώ, δεν είναι τόσο στη θέληση, αλλά στην «απουσία χρόνου».

«Που χρόνος για τέτοια…», «Δεν προλαβαίνω ούτε να δω τα παιδιά μου», «Εδώ και ένα χρόνο μένω στο γραφείο έως τις 10 το βράδυ, για ποια γιόγκα μου μιλάς…!». Την ίδια στιγμή, όλες και όλοι μας διψάμε για ανάσα, ηρεμία και γαλήνη του νου. Στιγμές απόλαυσης, χαράς, ειρήνης με το μέσα. Πώς μπορούμε να το κατορθώσουμε λοιπόν αυτό σε μια καθημερινότητα που είναι με το μαστίγιο;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως οτιδήποτε κάνει καλό στη ψυχή μας, δε χρειάζεται να το σκεφτόμαστε δύο φορές. Και τι σημαίνει «κάνει καλό»; Ηρεμούμε, ανασαίνουμε, γειωνόμαστε, μας δίνεται το πράσινο φως να ονειρευτούμε και να αναστοχαστούμε. Αυτό για κάποιους μπορεί να είναι συνώνυμο της γιόγκα, του διαλογισμού, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, του πιλάτες και για κάποιους άλλους μπορεί να είναι μια βόλτα στη φύση, η μαγειρική, η ψυχοθεραπεία, η κηπουρική, μια αγκαλιά με τον άνθρωπό τους. Σίγουρα υπάρχει κι αν δεν το βλέπεις, ρίξε μια ματιά μέσα σου.

Ό,τι βοηθάει τη ψυχή μας, της μιλάει γλυκά και της τραγουδάει έναν σκοπό μαγικό, ειρηνικό. Μην το αμελούμε. Ό,τι βοηθάει την ψυχή μας, μας ανασταίνει, μας γεμίζει αγάπη και φως και το χρειαζόμαστε. Ό,τι βοηθάει τη ψυχή μας, καλό είναι να το κάνουμε!